4 Krogar – vid sjön

4-krogar” är precis vad namnet avslöjar – just 4 olika krogar. restaurang i VäxjöDet var 2011 som byggnaden nere vid sjöstranden invigdes och sedan dessa finns här fyra krogar med något olika inriktning.

Bistro/Lounge – För de som bara vill ta en öl och slappna av tillsammans med vänner och bekanta.

Grill & Steakhouse – Sommarmat är grillmat och det är precis vad denna krog har på menyn. Grillat i alla dess former och för alla smaker. En rejäl måltid och en restaurang som passar perfekt på kvällen.

Fine Dining – Glöm hamburgare och pommes. Här kan man bland annat få ankbröst med en utsökt apelsindoftande sås på tallriken. Lite finare mat, lite dyrare mat.

Grekiskt/Libanesiskt – En mängd olika små maträtter karaktäriserar det grekiska och libanesiska köket. Som ett smörgåsbord av såser, köttbitar och tillbehör.

Samtliga krogar erbjuder lunchmenyer och ett något annat utbud på kvällarna.

I och med att 4-krogar ligger vid vattnet är det ett mycket populärt ställe att gå till på sommaren för att njuta av god mat och härlig utsikt. Detta både av de som bor i Växjö och av tillresta turister. Att restaurangen har en stor del turister syns inte minst i att menyn både finns på svenska, engelska och tyska.

Sammanlagt finns 300 uteplatser varav en stor del är på sidan mot vattnet. Fördelen är att uteplatserna är gemensamma mellan de olika krogarna vilket gör att sällskap kan beställa mat från valfri krog men ändå sitta tillsammans och äta.

Däremot varierar öppettiderna mellan de olika krogarna. Bland annat har den Grekisk/Libanesiska restaurangen stängt på söndagar (öppet mot förbokning) medan Steakhouse har öppet 12-23 samma dag.

Därmed är det en fördel att kontrollera öppettiderna innan man åker dit om man vill vara säker på att kunna äta på just en speciell krog. På helgerna kan det även vara en fördel att ringa och boka bord då det lätt kan bli fullbokat.

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.